Med Bolagsassistans får du som småföretagare en lugnare tillvaro. Om någon skulle kapa din identitet och använda den för att bringa skada för ditt företag hjälper vi dig att komma från skadan. Vi bestrider, spärrar ditt personnummer och företräder dig rättsligt om det skulle sig så långt.

Det vanligaste tillvägagångssättet är att en bedragare använder sig av ditt personnummer. Det kan bedragaren lätt hitta på olika sidor på internet eller få ut via Skatteverket då det är en offentlig handling i Sverige. Sedan kan bedragaren tillverka en falsk ID-handling i ditt namn, varpå Bank-ID kan beställas och då kan bedragaren göra i princip allt vad du kan göra med ditt företag. Hen kan köpa varor, ta lån och i värsta fall även sälja ditt företag.  Allt detta innan du ens vet att något har hänt.

Vad kan jag göra?

Det finns en del saker du kan göra för att förebygga bedrägerier mot ditt företag. Här följer några exempel:

  • Lämna aldrig ut ditt personnummer till okända instanser.
  • Ha lås på din brevlåda så inte någon kan stjäla din post.
  • Skriv inte in dina personuppgifter på hemsidor du inte känner till.
  • Spärra ditt personnummer för adressändring hos Skatteverket.
  • Ha en bevakning på ditt bolags organisationsnummer.

Vad gör vi?

Om du råkar ut för en bolagskapning är det sällan lätt att veta vad man ska göra. Samtal till myndigheter, kreditinstitut, banker och olika företag, allt ska göras. Då är det lättare om någon annan löser allt det. Vi sköter alla kontakter, det enda du behöver göra är att skriva en fullmakt och en polisanmälan så sköter vi resten – så du kan fokusera på din verksamhet!

Beställ

Bolagsassistans
kr199 / mån
  • Abonnemangsperiod 12 månader.
Beställ

Dokument

Behöver du komma i kontakt med oss? Använd kontaktformuläret nedan eller ring oss på 031 – 376 01 55.

*

*